Mea e te le'i iloa e uiga i le masaa o le malamalama i moli ta'aloga - ma pe aisea e taua ai

Atonu e le o oe o se tagata poto i le mamanu o moli ae masalo ua e faalogo i le faaupuga "polusi moli".O moli faʻapitoa o se tasi lea o mea sili ona taua i le faʻaleagaina o le malamalama, lea e mafai ona aʻafia ai mea uma mai le soifua maloloina o tagata i meaola.O le masaa o le moli o se sao tele i lenei faʻafitauli.

E popole foʻi le tele o malo i le lalolagi i le masaa o le malamalama.O le Tulafono o Tuaoi Mama ma le Siosiomaga o le 2005 i Peretania na faʻafouina le Tulafono o Puipuiga o le Siʻosiʻomaga ma faʻavasega le masaa o moli o se faʻalavelave faʻaletulafono.E iai le pule a le pulega faalotoifale e suʻesuʻe faasea i le masaa o moli ma tuʻuina atu faʻasalaga tau tupe ia i latou e le usitaʻia poloaiga faʻaitiitia.

Masaa mamao se mataupu e tatau ona matua'i manatu mamafa i ai.VKSo le a savalia oe i fesili sili ona taua ma atugaluga e uiga i le masaa o le moli ma le auala e faʻaitiitia ai le avanoa e tupu ai i lau moli.

Ma'amasaa 1 

 

O le a le masaa o le malamalama ma aisea ua avea ai lea ma faafitauli?

Soʻo se moli e masaa i tua atu o le vaega faʻamoemoeina o le faʻamalamalamaga e taʻua o le "light spill".O se tasi o mea sili ona taua e tatau ona mafaufau i ai pe a mamanuina se faiga moli, o le moli e naʻo le taulaʻi i le nofoaga faʻamoemoeina.O le masaa moli o so'o se moli i fafo atu o lenei vaega.

Mafaufau i se malae lakapi.E mana'o le tagata fai moli e fa'atonu uma le malamalama mai moli lologa sa'o i luga o le pitch.Afai e pa'u se moli i totonu o tulaga po'o tua atu, e fa'apea e masaa mama.O le malamalama e aga'i i luga i le lagi ua ta'ua o le masaa mama.

Ma'amasaa 3 

E tele mafua'aga e mafai ai ona avea le masaa o le moli ma fa'afitauli

Afai e tafe atu le malamalama i tua atu o le tuaoi ua faamoemoeina, o le vaega ua taulai i ai o le a itiiti ifo le malamalama nai lo le mea na faamoemoeina.O lenei mea e faʻaitiitia ai le aoga o le faiga atoa, ona o moli "aoga" e pa'ū i vaega e le manaʻomia.

E ma'imau fo'i le malosi pe a pa'u le malamalama i fafo atu o le vaega o lo'o fa'amoemoeina.Afai e iai ni fa'afitauli o le moli o le moli, o le a totogi e lē e ana se vaega e fa'amumu ai e le mana'omia.O se moli e iai fa'afitauli masaa mama o lona uiga o lo'o totogi e lē e ana le moli o se vaega e le tau fa'amumuina.

O le masaa o le malamalama e mafai ona afaina ai le siosiomaga.I le fa'ata'ita'iga o lo'o ta'ua i luga, o le malamalama o lo'o fa'atonuina i fafo o le pitch e ono a'afia ai le poto masani o tagata fiafia i luga o tulaga.I tulaga ogaoga, o le moli e mafai ona avea ma faʻalavelave mo le lotoifale poʻo meaola.E mafai foi ona saofagā i le "lagi susulu", o se lagi susulu tele i le po.

Filogia Malamalama 1

 

Aisea e tupu ai le masaa o le malamalama?

O le masaa o le moli o se faʻafitauli lavelave, ae o le tali faigofie e tupu pe a malamalama mai se puna faʻapitoa (ie Floodlights a le o lelei le pulea poʻo le faʻatonuina i le itu sese. E mafai ona mafua mai i mafuaaga eseese.

O le masaa o le malamalama e masani ona mafua ona o le le sa'o o le fa'atulagaina po'o le fagotaina o moli lolo.E mafai ona mafua ona o se faʻafitauli i le mamanu o le faʻamalama poʻo le le faʻaogaina saʻo o moli aʻo faʻapipiʻi.

Ma'amasaa 4

O talita ma pupuni e mafai ona fa'apipi'i i se moli e fesoasoani e fa'asa'o le malamalama.Latou te fesoasoani e fa'aitiitia le masaa o le malamalama e ala i le fa'avasegaina o le ave o se moli.E sili atu le lamatiaga o le pa'i mai o le malamalama pe a le fa'aogaina nei masini.

O le sese filifiliga o mea fa'apipi'i e mafai ona fa'atupula'ia ai le ono masa'a o le malamalama.O moli tetele ma le malosi e mafai ona maua ai se ave tele o le malamalama e faigata ona pulea, ma e mafai ona sosolo atu i nofoaga lata ane.

Tau ma ofu.E tusa lava pe tu'u sa'o ma fa'ata'i fa'ailo e le tagata fa'apipi'i, o mea fa'alesiosiomaga e pei o le matagi ma tetete e ono fa'aosoina ai, ma fa'atupula'ia ai lo latou ono masaa o le malamalama.O le faʻaleagaina o talipupuni e mafai foi ona faʻaitiitia ai lo latou aoga.

Fa'afitauli i mea fa'apitoa: E fesoasoani mea fa'apitoa e fa'asolo ai le sosolo ma le malosi o le malamalama e sau mai se moli.Le lelei le gaosiga po'o le lelei le fa'atulagaina o mata e mafai ona ta'ita'iina sese ai le malamalama, ma o'o atu ai i le masaa o le malamalama.

VKS FL4 fa'asologa na ta'ita'iina le malamalama lolofa'atasi ai ma fa'ata'ita'iga tioata fa'apolofesa ma fa'ai'ila filifiliga o le a maua ai se fa'ai'uga e sili ona mana'omia mo au ta'aloga.

Ma'amasaa 6

Ma'amasaa 5 

 

E mafai faapefea ona ou aloese mai le masaa o le malamalama?

O faiga fa'apolofesa fa'apolofesa e tatau ona fuafua ma fa'atalanoaina fa'afitauli o lo'o i luga.Ina ia puipuia le sasaa o le malamalama, e taua le filifilia o se paaga moli ma le poto masani.VKSofoina se auaunaga mamanu fua, lea e aofia ai ata sasaa mama.

O faiga autu e puipuia ai le masaa o le malamalama e faʻavae i luga o mataupu o loʻo talanoaina i luga.

E tatau ona tu'u ma fa'atūtū fa'amalama e fa'aitiitia ai le ono masaa.

Fa'aoga talita ma pupuni e fa'atonu ai le malamalama i mea e mana'omia.E taua le fa'amama ma asiasia nei masini i taimi uma.

E taua tele le filifilia o mea faʻapipiʻi faʻatasi ai ma mea sili ona lelei, lea o le a faʻapipiʻi ai le malamalama i lau faʻamoemoe.

Ma'a masaa 7

 

E ese le masaa o le moli i le va o moli tuai ma LED?

Ioe.O tekinolosi faʻamalama tuai e faʻamalama 360 tikeri.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o moli lolovaia uʻamea-halide, o se vaega taua o le moli e tatau ona toe faʻafoʻi i tua ma faʻatonu i le nofoaga fuafuaina.E le gata ina le lelei ae e faigata foi ona pulea ma faʻateleina ai le lamatiaga o le mama.

O LED e fa'atonu atoatoa.O moli lolovaia masani e fa'aolaina le malamalama i le 180-tikeri arc, ae e mafai ona fa'aogaina e ala i le fa'aogaina o pupuni ma talipupuni.

 

E tutusa le uiga o le masaa o le malamalama ma le fa'alavelave mama, soli le malamalama ma le soli mama?

Ioe.O le faafitauli lava e tasi e iloa i igoa eseese.O le masaa moli o soʻo se moli e le manaʻomia.

 

E tutusa le uiga o le pupula malamalama ma le masaa o le malamalama?

E le fesootai tuusao ia mea e lua.O le eseesega i le va o vaega o loʻo susulu malamalama ma mea e faʻamalamalamaina e mafai ona faʻaalia ai le susulu.E taua tele le faʻaitiitia o le susulu i soʻo se mea e mafai ai, aua e mafai ona afaina ai mea uma mai le faʻamafanafana mata i le vaʻaia.E mafai ona ausia lenei mea e ala i le puleaina o le masaa mama.

 

A-tepa

* Afai e le taulimaina lelei, o le masaa o le malamalama o se faʻafitauli matuia i moli faʻapitoa.

* O le faaupuga moli masaa e faʻaaogaina e faʻamatala ai soʻo se moli e sau mai se moli ma pa'ū i fafo atu o le nofoaga fuafuaina.O le sasaa o le malamalama e mafai ona faʻaitiitia ai le lelei o faiga moli, faʻateleina le tau o le malosi ma le faʻaaogaina, ma mafua ai faʻafitauli mo meaola ma nuʻu faʻapitonuʻu.

* O le mafua'aga o le masaa o le malamalama e mafai ona amata mai i le leaga o moli i le maualalo o le lelei o mata.E tele auala e puipuia ai, e pei o talipupuni e fesoasoani e fa'asa'o le malamalama i vaega sa'o.

* Metal-halides ma isi tekonolosi fa'amalama tuai e fa'atuputeleina le lamatiaga o le masaa.E mafua ona o le malamalama e tatau ona atagia i se itu patino.O LED e faigofie ona fa'atatau i vaega fa'apitoa.

* O le sasaa o le malamalama e ta'ua fo'i o le fa'alavelave mama po'o le solitulafono mama.

* Pe a fuafuaina se fofo moli fou, e taua le sailia o le fesoasoani a se tagata poto masani ma tomai faʻapitoa.

 

Matou te fiafia e fa'alogo mai ia te oe pe a iai ni au fesili e uiga i le masaa o le moli.Faafesootai matou.


Taimi meli: Iuni-19-2023